“Kokeileva kehittäminen tuo keveyttä tekemiseen”

Mari Sahlberg
Citizen Think Tank, Helsinki

“Olin kokemusasiantuntijana mukana LOV ME:n pienessä taidetyöpajakokeilussa ja myöhemmin Citizen Think Tankissa digifasilitaattorina. Alunperin kuulin toiminnasta kaverini kautta, kiitos Heidi!

Vaikka taidetyöpajakokeilu jäi vähän alkumetreille, minulle oli yllättävänkin merkittävää koota ja jakaa sisältöjä sellaisista harjoituksista, jotka olivat minulle mielekkäitä. Prosessi sai reflektoimaan omaa toipumista ja siinä hyödyllisiä työkaluja. Työpajan vetäminen oli tosi voimaannuttavaa ja jätti kipinän siitä, että jotain vastaavaa voisi tehdä jatkossakin.

Aloitin digifasilitoinnin CTT:ssä juuri ennen koronakevään alkua, joten sain varaslähdön etätyöskentelyn harjoitteluun. Kevät 2020 pakotti monessakin suhteessa joustamaan, sopeutumaan ja opettelemaan nopeasti uusia työkaluja ja -tehtäviä sekä elämään epävarmuudessa vähän siltäkin osin, mikä työtehtäväni itse asiassa oli. Olosuhteissa luoviminen nosti luottamusta itseen ja omiin resursseihin.

Yleensä useimmissa hyvissä jutuissa aidot ihmiset ja kohtaamiset on parasta, niin myös tässä!

Luulen, että kokeilevan kehittämisen idea on jäänyt kytemään takaraivoon ja tuonut tiettyä keveyttä kaikkeen muuhunkin tekemiseen. Sanoisin myös, että tiiviisti ihmisten kanssa työskennellessä hioutuneet sosiaaliset taidot ovat sovellettavissa kaikkialla.

Olen kasvanut järven rannalla, joten tunnen vetoa veden ääreen. Kuvani maisemassa kiinnostivat myös vaihtelevat sinisen sävyt ja erikokoiset kivet.”

Kuva: Magnus Scharmanoff

Advertisement