“Näytimme kuinka kynnys taiteen tekemiseen on matala”

Julia
KAT-Hyvinvointitoiminta, Helsinki

“Mun nimi on Julia, olen 31 vuotta.

Olin mukana LOV ME -hankkeen KAT-Hyvinvointitoiminta -kokeilussa, jossa toteutimme kolme erilaista taidetyöpajaa. Taidetyöpajojen ideana oli muodostaa matala kynnys taiteen tekemiseen. Toimin vetäjänä Kehomaalauksen ja kokeellisen taiteen työpajassa, joka toteutettiin Lapinlahden Lähteellä.

Maalaustyöpajassamme kävimme luonnosta etsimässä materiaaleja maalausvälineiden tekemiseen. Kävyt, heinät, lehdet ja muut olivat maalaustyössämme tapa näyttää, kuinka kynnys taiteen tekemiseen on juurikin näin matala: et tarvitse suurta välineistöä maalataksesi. Kokeilun kaksi muuta pajaa toivat maalauspajan tapaan taiteeseen arjen “tee-se-itse” -meininkiä tanssin ja musiikin teemoissa.

KAT-Hyvinvointitoiminnassa voimaantumistani sekä myönteistä minäkuvaa vahvistivat maalaustyöpajan suunnitteleminen ja toteuttaminen. Taidetyöpajan vetäminen lisäsi itsevarmuuttani ja uskoa omiin voimavaroihini. Olen aina tiennyt, että haluan tehdä työtä taiteen parissa. Se, että LOV ME -hankkeen myötä sain osallistua taidetyöpajan tekemiseen, toi merkityksellisyyttä elämääni.

Tykkäsin kokeilun aikana koko KAT-Hyvinvointitoiminnan porukan kesken pidetyistä ideointipajoista. Jokainen sai tasapuolisesti heitellä ideoita ja kaikki tulivat kuulluiksi. Se oli hyvää vastapainoa haasteelliselle työelämälle. Oli ihana, kuinka hankkeen porukassa oli tilaa olla oma itsensä, suodattamatta.

Kokeilevan taiteen työpajoista on jäänyt minulle uusia keinoja käyttää luovuuttani myös muilla elämänaloilla, ja ajatella taidelähtöisesti.

Luonto merkitsee minulle paljon, ja halusinkin tulla kuvatuksi luonnossa. Kuvausympäristössäni pidin siitä, kuinka maisemassa yhdistyi eri luontoelementtejä: rantaa, kivikkoa, merta ja metsää.”

Kuva: Magnus Scharmanoff

Advertisement