“Tunnen, että minulla on paljon annettavaa”

Veera Palokangas
Mielessä voimaa -kokeilu, Kouvola

“Olin mukana LOV ME:n Mielessä voimaa -kokeilussa. Kaverini houkutteli minut mukaan osallistumaan tähän projektiin. 

Mielessä voimaa oli teatterikokeilu. Löysin sen aikana itsestäni luovia puolia ja rohkeutta. En ole työelämässä, mutta Mielessä voimaa -kokeilussa sain olon, että kuulun osaksi yhteiskuntaa. Tunnen, että minulla on paljon annettavaa.

Hienointa Mielessä voimaa -prosessissa oli esityksemme Äkkisyvää. Siskoni tuli mukaan esitykseen, hän soitti selloa. Oli ihanaa, että se oli meille yhteinen juttu. 

Olen kokeilun myötä innostunut teatterista, ja uskalsin lähteä myös mukaan Kokemusasiantuntija taiteen keinoin -koulutukseen. Koulutuksessa työstämme omaa kokemustarinaamme ja opimme esittämään sen puheen lisäksi  taiteen kautta.

Toivoisin, että voisin olla täällä Kymenlaaksossa mukana perustamassa vertaistukiryhmää masentuneille äidelle. Ryhmän ohjauksessa haluaisin käyttää luovia menetelmiä, joita olen oppinut matkan varrella.

LOV ME -hankkeeseen osallistuminen on ollut minulle merkityksellistä.

Kuvausympäristökseni halusin luontoa. Asuimme ennen Vantaalla, jossa lentokoneet suhasivat pään yli, meteliä oli paljon ja naapurit lähellä. Nyt asun Kouvolassa, mutta maakunnan puolella. Tykkään metsästä ja puistoista. Sapokan vesipuistosta Kotkassa löytyi japanilaistyylinen patsas, jonka vieressä seison kuvassa. Saan voimaa luonnosta.

Liikkalassa meillä on kissa, koira, kanoja, kukko ja kaksi kania. Pidän Liikkalasta ja luonnon keskellä asumisesta. Voin paremmin täällä.”

Kuva: Lokki Media

Advertisement