Kokeilun tulos: Slack liitti meidät toisiimme

Aloitin LOV ME-hankkeessa huhtikuussa 2019. Kesällä meillä oli Matka itseen -ryhmän kokeilu Helsingissä. Tällä hetkellä on käynnissä kaksi uutta kokeilua, joista kumpikin on ryhmä, mutta toinen on Tuusulassa ja toinen on Helsingissä. Olemme hyödyntäneet vahvasti Slackiä eli sähköistä pikaviestintäsovellusta kokeilujemme yhteydessä.

Kesän Matka itseen -ryhmä järjestettiin yhteistyössä Alvi ry:n Laturin tukiyhteisön kanssa. Ryhmän livetapaamiset järjestettiin Laturin tukiyhteisön tiloissa Helsingissä. Meitä oli yhteensä kuusi ohjaajaa toteuttamassa kokeilua. Kokeilimme digisovelluksen käyttöä osana ryhmätoimintaa. Digisovellusta hyödynnettiin matka itseen -kokeilun yhteydenpidossa sekä ryhmäläisten että toisten ohjaajien kanssa.

Image (1)

Alkuhaasteiden jälkeen, loppukesästä Slackissä oli aktiivista viestintää ryhmäläisten ja ohjaajien välillä. Slackin käyttö lisäsi ihmisten liittymistä toisiinsa. Alkuun meidän ohjaajien tuli vähän opetella, miten saamme aktiivisen yhteyden ryhmäläisiin digisovelluksen avulla. Lopulta kuitenkin digisovelluksen käyttö mahdollisti yhteyden toisiin ajasta ja paikasta riippumatta.

Meidän kantavana ajatuksena on ollut, että tällainen sähköinen pikaviestintäsovellus tavoittaa ihmiset helposti. Slackissä viestiminen on mahdollista vaikka kotisohvalta käsin. Slack oli minulle ennestään tuntematon asia. On ollut kiva saada mahdollisuus opetella kokonaan uuden sovelluksen käyttämistä. On ollut myös tärkeää olla osa LOV ME-hanketta. Olen kokenut mielekkäänä olla sekä ideoimassa että toteuttamassa jotakin uutta.

Olemme syksyn ja talven mittaan käyneet läpi, mitä kesän kokeilusta jäi käteen sekä mikä oli haastavaa ja mikä ei onnistunut. Olemme pyrkineet oppimaan kesän Matka itseen-kokeilusta sekä soveltamaan opittuja asioita kahteen uuteen, lyhyeen kokeiluun. Aika näyttää, onnistummeko tavoitteissamme, mutta minulla on luottavainen ja optimistinen tunne siitä, että suoriudumme kunnialla kahdesta uudesta LOV ME-kokeilustamme.

Image

Toivotan kaikille blogin lukijoille mukavia keväisiä päiviä!

Reetta K.

Kirjoittaja on oikeusnotaari ja kokemusasiantuntija, joka opiskelee Turun yliopistossa oikeustieteen maisterin tutkintoa. Blogissa olevat kuvat ovat kirjoittajan ottamia maisemakuvia.